Onderwerpen

Pesten

Scheiding

Liefde

Automutilatie

Seks

Zelfmoord

Overlijden

School

Vriendschap

Thuis

Vragen

Nog veel meer!


Info & Tips

Probleemweb

Members

Informatiebak

Verveling
Niet lekker
Slapen


Overig

Links

Organisatie

Mail naar een vriend Maillijst


 

Probleemweb is gemaakt door kinderen, voor kinderen! Het is een online plek waar kinderen terecht kunnen met vragen, problemen, hun verhaal kwijt kunnen of gewoon even bij kunnen kletsen. Wil je zien welke kinderen? Klik dan hier!


Het hoofddoel van probleemweb is simpel: het helpen van kinderen met hun problemen. Dit kan op verschillende manieren; door adviezen te geven, door meningen te geven, vragen te beantwoorden of door alleen al naar de kinderen te luisteren. Uiteraard willen we de kinderen graag een oplossing geven, maar we willen vooral de kinderen een zetje in de goede richting geven, uiteindelijk moeten ze toch zelf een oplossing bedenken. Wij helpen alleen bij het vinden van deze oplossing.

Verder willen we een soort online clubje hebben waar kinderen over van alles kunnen praten, ook over leuke dingen uiteraard


Wij zijn altijd bereikbaar op Probleemweb.nl. Verder kan je ons bereiken op probleemweb@gmail.com.Het idee is begonnen bij Raymond rond november 2002. Het idee was iets goeds te doen met kerst en dit is uitgelopen tot het huidige probleemweb. Het eerste e-mail adres weg_probleemen@hotmail.com waar kinderen naartoe konden mailen heb ik aangemaakt tijdens de informatieca lessen op school omdat we thuis nog geen permanente internetverbinding hadden. In het begin ging alles nog geheim, niemand wist wie er achter het e-mail adres zat behalve ikzelf. Op 6 januari 2003 kregen wij thuis adsl internet en de dag daarna is het grote probleemweb, wat toen nog weg probleemen heette, begonnen. Toen was het nog beperkt tot klasgenootjes. Ik maakte reclame met doorstuur mails wat niet erg goed werkte, maar waar ik toch een aantal kinderen mee heb kunnen helpen.
Na een tijdje betrok ik klasgenootjes bij het helpen omdat het een te grote last werd en er eigenlijk geen reden meer was om het geheim te houden. Steeds meer mensen kwamen in het team tot dit eindige in een ramp. Het grootste probleem was een website, het lukte maar niet om een mooie website te maken en dit was toch nodig voor de bekendheid en het geven van informatie. Hierdoor kregen we allemaal meningsverschillen, waarbij ook de naam probleemweb is ontstaan, en heb ik weg probleemen tijdelijk geheel stop gezet. Nog steeds waren enkele mensen nog betrokken bij weg probleemen, maar de meeste werkten er niet meer aan mee. 
Op 7 november 2006 hebben we de naam definitief veranderd in probleemweb.

Door: Raymond