Onderwerpen

Pesten

Scheiding

Liefde

Automutilatie

Seks

Zelfmoord

Overlijden

School

Vriendschap

Thuis

Vragen

Nog veel meer!


Info & Tips

Probleemweb

Members

Informatiebak

Verveling
Niet lekker
Slapen


Overig

Links

Organisatie

Mail naar een vriend Maillijst


 

School.

Iedereen moet naar school om te leren. Soms is dat leuk en soms vind je het enorm vervelend. Op deze pagina proberen we je te informeren over alles wat met school te maken heeft!


Inhoud
Waarom naar school?
basisschool
middelbare school
studeren
Huiswerk


Waarom naar school?

Je ouders geven je een basisopvoeding, maar ze kunnen je niet alles leren wat nodig is! Later wil je natuurlijk een goede baan en daarvoor moet je een opleiding hebben. Daarom moet je naar school. Verder leer je op school onbewust met andere om te gaan.
Iedereen tot 18 jaar moet volgens de wet verplicht naar school. Dat heet met een mooi woord 'leerplicht.' Dit is om iedereen in Nederland een goede basis te geven voor een goede ontwikkeling.

 
 
Middelbare school

Brugpieper
Daar sta je dan! Eerst was je nog de oudste van je school en nu ineens de jongste. En alles is ineens anders! Nieuwe klasgenootjes, een nieuw gebouw, nieuwe leraren, andere regels.. Alles is anders.

Examen
Nu waar je de hele middelbare school periode naartoe geleefd hebt: het examen!

 
Studeren

Na de middelbare school ga je misschien verder studeren. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Misschien ga je op kamers wonen. Hoe moet je dat allemaal betalen? We hopen je hier meer informatie over dit soort onderwerpen te geven en je vragen te beantwoorden.

Op kamers
Je eigen stekkie, heerlijk! Maar wacht! Nu moet je ineens alles zelf doen! Zelf koken, zelf wassen, zelf boodschappen doen.. Oh nee! Wat nu? Rustig maar, dat komt allemaal vanzelf.

Financiën
Opeens moet je alles zelf betalen! Hoe kom je elke maand rond?

Openbaar vervoer
Op de fiets naar je studie? Niks er van! Natuurlijk is het hartstikke gezond, dus als het even kan, lekker doen! Maar vaak is je nieuwe school of universiteit gewoon te ver weg om op de fiets naartoe te gaan, maar te dichtbij om op kamers te gaan wonen.

 
Huiswerk

En dan het ergste van school... huiswerk! Hoe plan je het in? Wat doe je als eerste?
Als je in wat hogere klassen komt, vaak in groep acht en ander het eerste jaar van de middelbare school, krijg je vaak huiswerk opgegeven. Het is belangrijk je huiswerk goed te plannen! Hieronder vind je wat tips:
- Begin altijd met je leer huiswerk
- Neem om de zoveel tijd (ongeveer een half uurtje) even pauze
- Leer nooit twee verschillende talen vlak achter elkaar!
- Leer samen met een vriend of vriendin en maken samen huiswerk, dit maakt het vaak een stuk gezelliger en minder vervelend!
- Ga niet te lang door met je huiswerk, als je merkt dat je je niet meer kan concentreren, stop dan even en probeer het later nog eens. Stop wel ruim voordat je gaat slapen.