Onderwerpen

Pesten

Scheiding

Liefde

Automutilatie

Seks

Zelfmoord

Overlijden

School

Vriendschap

Thuis

Vragen

Nog veel meer!


Info & Tips

Probleemweb

Members

Informatiebak

Verveling
Niet lekker
Slapen


Overig

Links

Organisatie

Mail naar een vriend Maillijst 

Hier vind je alles wat je wilde weten over seks

Inhoud
Hoe werkt het?
De eerste keer
Veilig vrijen


Hoe werkt het?

Seks gaat min of meer vanzelf als je er klaar voor bent. Wel moet je weten hoe je veilig moet vrijen en hoe het werkt. De meest bekende vorm van seks is vrijen of geslachtsgemeenschap. Hier wordt meestal mee bedoeld dat de penis van een jongen bij de vagina van een meisje naar binnen gaat. Zoenen en strelen is ook een vorm van seks. Er zijn nog een aantal vormen van seks, zoals anale seks (in de anus/kontseks) en orale seks (met de mond).


De eerste keer

De eerste keer is voor iedereen spannend. Je weet niet wat je te verwachten staat en je bent nog onervaren, je weet niet niet precies wat je moet doen en je te wachten staat. Er met je partner over praten kan al heel verhelderen zijn. Misschien heeft die al wel ervaring en kan die je een beetje op weg helpen of als je partner ook nog geen ervaring hebt kunnen jullie elkaar helpen.

Veel meisjes hebben een maagdenvlies. Dit is een stukje huid aan het begin van de vagina. Bij de eerste keer geslachtsgemeenschap 'breekt' dit vlies en kan er wat bloed vrij komen. Dit kan soms best eng zijn, maar het is niet erg. Ook kan het soms een beetje pijn doen. Misschien vind je het dan nog een beetje eng en ben je gespannen of is je vagina droog. Praten met je partner kan al veel spanning weg nemen en een klein beetje water of spuug kan helpen tegen de droogte.


Veilig Vrijen

Tijdens het vrijen kun je een ziekte oplopen. Een soa, of seksueel overdraagbare aandoening. Ook kun je als meisje zwanger raken als er sperma in de buurt of in je vagina komt. Om dit te voorkomen is het verstandig een condoom te gebruiken en dat meisjes de pil slikken. Deze pil bevat hormonen die je geslachtsorganen die zorgen voor vruchtbaarheid een beetje remmen waardoor je tijdens het gebruik van de pil onvruchtbaar bent. Let wel op dat als je een keer de pil vergeten bent te slikken of als je hebt moeten overgeven of last hebt van diaree de pil minder betrouwbaar is.