Onderwerpen

Pesten

Scheiding

Liefde

Automutilatie

Seks

Zelfmoord

Overlijden

School

Vriendschap

Thuis

Vragen

Nog veel meer!


Info & Tips

Probleemweb

Members

Informatiebak

Verveling
Niet lekker
Slapen


Overig

Links

Organisatie

Mail naar een vriend Maillijst 

Hier vind je meer informatie over zelfmoord.

Inhoud
Wat is zelfmoord?


Wat is zelfmoord ?

Je spreekt van zelfmoord als je zelf een einde aan je leven maakt. Zelfmoord wordt vaak gezien als een laatste redmiddel of de enige oplossing voor een stapel met problemen.


Zelfmoord gedachten

Iedereen vraagt zich wel eens af wat er na dit leven is of waarom we leven. En iedereen zal wel eens aan de dood gedacht hebben. Maar zeker niet iedereen heeft er aan gedacht om zelf een einde aan zijn of haar leven te maken.
Loop jij met zelfmoord gedachten? Dan is het belangrijk dat je daar niet mee rond blijft lopen! Praat er over en probeer uit te vinden waardoor je met die gedachten loopt.


Wat kan je er aan doen?

Het is erg lastig om zo eventjes te vertellen wat je er aan kunt doen. Het is ook niet zomaar even op te lossen. Maar er zijn natuurlijk wel beter oplossingen te vinden dan zelfmoord. Het is belangrijk om na te gaan wat je de gedachten geeft om er een eind aan te maken. Wat veroorzaakt dat? Zit je niet lekker in je vel? Heb je een negatief beeld over jezelf? Wordt of ben je veel gepest? Het is belangrijk om de oorzaak weg te nemen en te zorgen dat je weer plezier in je leven vind.

Wat kunnen wij voor je doen?
Wij kunnen een luisterend oor bieden en samen met jou nagaan waardoor het komt dat je met die gedachten rondloopt. We kunnen samen met jou gaan zoeken naar oplossingen en we kunnen je laten weten dat je er niet alleen voor staat! Wij staan voor je klaar!