Onderwerpen

Pesten

Scheiding

Liefde

Automutilatie

Seks

Zelfmoord

Overlijden

School

Vriendschap

Thuis

Vragen

Nog veel meer!


Info & Tips

Probleemweb

Members

Informatiebak

Verveling
Niet lekker
Slapen


Overig

Links

Organisatie

Mail naar een vriend Maillijst


 


Waarom ruzie?

Waarom maken mensen ruzie? Omdat ze het ergens niet mee eens zijn, of omdat ze ergens boos over zijn of.. Het verschild natuurlijk per ruzie waar ze ruzie om maken. Soms heb je ruzie met je broertje of zusje, soms met je ouders, of soms met een goede vriend of vriendin. Maar soms hebben je ouders ook ruzie met elkaar of sta je tussen een ruzie in. Waarom ruziën?


Zelf ruzie hebben

Als je zelf ruzie hebt met iemand is dat niet fijn. Ruzie is nooit leuk. Probeer je eens af te vragen waar de ruzie nu eigenlijk over gaat. En of dat het wel waard is om ruzie om te maken. Het is toch immers veel leuker om het leuk en gezellig met elkaar te hebben?


Het goed maken

Je kan natuurlijk voor altijd ruzie houden en misschien voelt het ook wel alsof dat ook altijd zal blijven. Maar misschien kan je ook proberen het goed te maken. Als je over dingen praat kan je het misschien uitpraten en misschien kan je dingen die je niet zo handig hebt gedaan goed maken.


Ergens tussenin staan

Zelf ruzie hebben is niet leuk, maar ergens tusseninstaan is ook niet fijn. Moet je een kant kiezen? Moet je je er mee bemoeien? Of juist er helemaal buiten houden? Hoe dan ook, je wordt altijd geconfronteerd met dingen die je eigenlijk helemaal niet wilt.