Onderwerpen

Pesten

Scheiden

Liefde

Automutilatie

Seks

Zelfmoord

Overlijden

School

Vriendschap

Thuis

Vragen

Nog veel meer!


Info & Tips

Probleemweb

Members

Informatiebak


Overig

Links

Organisatie

Mail naar een vriend Maillijst
 
 

Over ons
Wij zijn een groep jongeren die het belangrijk vinden dat kinderen en pubers met al hun vragen ergens terecht kunnen. Daarom hebben we deze site gemaakt met informatie over uiteenlopende onderwerpen waar kinderen en pubers misschien wel meer over te weten willen komen. Maar het belangrijkste deel van Probleemweb is onze mail. Wij geven de kinderen en pubers de gelegenheid om vragen te stellen en te mailen aan leeftijdsgenoten over zaken die ze bezighouden. Dit kan van alles zijn, problemen, dingen die ze willen weten of juist om gewoon eventjes wat leuks te vertellen.

Waarom doen we dit?
We vinden het belangrijk dat elk kind op kan groeien in een veilige omgeving en dat ze zelfstandig worden en hun weg weten te vinden in deze wereld. We zijn zelf ook kind geweest en schommelen nog een beetje rond in de pubertijd, dus we weten hoe het is. We hebben zelf ervaren, en ervaren nog regelmatig, dat kinderen en pubers anders denken dan volwassenen en in een andere levensfase zitten. De woordenschat moet nog ontwikkelen en de wereld moet nog voor een deel ontdekt worden. Wij weten ook hoe lastig deze tijd kan zijn. Verliefd worden op iemand die jou niet leuk vind, of juist wel en dan de eerste stappen zetten.. Er bij horen, je plekje vinden op school en je huiswerk inplannen naast je andere bezigheden.. De onzekerheden van alle dag... We maken het zelf nog regelmatig mee en we denken zelf ook nog zoals jongeren denken. Wij willen onze ervaringen graag delen met anderen en hen helpen om de wereld te ontdekken!

Wie zijn wij?

Meer informatie over wie wij zijn kunt u vinden op de members pagina in het jongeren gedeelte.


Vragen staat vrij

Als er dingen zijn die u nog meer over ons wilt weten nodigen wij u van harte uit om een kijkje te nemen op onze contactpagina. U bent namelijk van harte welkom met al uw vragen! Zowel over ons, als over uw kind.


Professionaliteit

Wij zijn geen psychologen of hoogopgeleide psychiaters. Wij zijn zoals eerder gezegd jongeren die in hetzelfde schuitje zitten. Daar zit onze kracht en professionaliteit, we kunnen meedenken met de jongeren op hun eigen niveau. Wat wij belangrijk vinden is niet dat wij problemen oplossen, maar dat we de jongeren die mailen aansporen om zelf tot actie te komen en sturen om zelf een passende oplossing te vinden. Eigenlijk zijn wij dus geen professionals, maar zijn de jongeren die ons mailen zelf de professionals! Want zeg nou eerlijk, wie kent iemand beter dan hij of zij zelf?

Probleemweb verzorgt wel cursussen en informatiebijeenkomsten om de 'members' op de hoogte te houden van de nieuwste informatie over bepaalde onderwerpen. Maar ook om tactieken te leren over hoe je omgaat met bepaalde mails, wat een goede manier is om te mailen en hoe je een kind kan aansporen en uitvragen om zelf tot een goed antwoord te komen. Daarbij wordt natuurlijk geïnformeerd over hoe je omgaat met vertrouwelijke mails.